Op zondag 29 september houden wij twee Ronde Tafel bijeenkomsten.
Op zaterdag 2 november ook één.
Lees hieronder waarover, en meld je aan om mee te praten!

Ronde Tafel zondag 29 september 10.30 uur – vernieuwde groentaxatie bij verkoop

Zoals eerder aangekondigd willen wij de taxatie van de tuin (niet het tuinhuis en andere bouwwerken) bij verkoop aanpassen. Meer passend bij deze tijd. Nu worden er nog stenen geteld en krijg je daar geld voor. Maar voor een volkstuin is het natuurlijk logischer dat je waardering ontvangt voor hoe je tuin is ingericht en onderhouden. Daarom is er in overleg met de Groencommissie en de Taxatiecommissie gesproken over een nieuwe waardering. Die kun je lezen in dit voorstel.

In de ALV van zaterdag 9 november stemmen wij hierover. Dus als je hierover wilt meepraten en wellicht een goede wijziging hebt, kom dan zondag 29 september om 10.30 uur (meld je wel even aan via mail bij Birgit zodat wij weten hoeveel stoelen wij moeten klaarzetten). In de ALV is niet echt veel tijd om argumenten uit te wisselen, dat doen wij graag rustig en weloverwogen in deze Ronde Tafel bijeenkomst.

Ronde Tafel zondag 29 september 13.30 uur – over aangescherpte & nieuwe regels Tuinreglement n.a.v. het nieuwe huurcontract

De beperkingen aan de dubbele heggen en andere eisen over ‘inclusief & intensief ‘vanuit de gemeente vragen om nieuwe regels in ons Tuinreglement.

Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat wandelaars kunnen genieten van onze tuinen en zich kunnen verbazen over de grote verscheidenheid aan tuinen? Allereerst door ervoor te zorgen dat ze een deel van de tuin kunnen zien en leuke doorkijkjes hebben. En wij dus geen dubbele heggen hebben (dit voorbeeld komt uit een ander volkstuinpark).

Natuurvriendelijk onderhouden is niet hetzelfde als je tuin laten verwilderen, want daar leent een volkstuinpark zich niet voor. Hoe organiseren wij dat?

Hoe hoog mogen de heggen tussen de tuinen zijn? Nu staat er in de eisen 1.80 meter. Dat is zeker niet overal zo. Wat vinden wij daar van?

Hoe gaan wij om met takkenrillen in tuinen? Mogen die op elke plek en hoe zien ze er uit?

Kortom, hoe passen we ons Tuinreglement aan de toekomst aan?

In de ALV van zaterdag 9 november willen wij hiervoor nieuwe regels in stemming brengen. Dus als je hierover wilt meepraten en wellicht een goede suggestie hebt, kom dan zondag 29 september om 13.30 uur (meld je wel even aan via mail bij Birgit zodat wij weten hoeveel stoelen wij moeten klaarzetten).
In de ALV is niet echt veel tijd om argumenten uit te wisselen, dat doen wij graag rustig en weloverwogen in deze Ronde Tafel bijeenkomst.

Ronde Tafel zaterdag 2 november 15.00 uur – focus voor de komende drie jaar

Anne Karin en Birgit stellen zich op 2 november herkiesbaar als voorzitter en vice-voorzitter. Bij hun aantreden in 2020 hadden zij duidelijke doelen voor ogen voor een koerswijziging van de vereniging. Die wijziging is inmiddels merkbaar – dat merken wij uit de reacties die wij krijgen en de animo voor klussen, bijeenkomsten, evenementen en de ALV.

Voor de komende drie jaar willen Anne Karin en Birgit ook graag duidelijke doelen. Uiteraard hebben zij daar zelf wel ideeën over, maar zij horen graag van de leden wat zij belangrijk vinden wat wij als vereniging de komende drie jaar bereiken.

Daarom is er op zaterdag 2 november een brainstorm Ronde Tafel. Leuke ideeën, lang gekoesterde wensen, oplossingen voor irritaties, uitgesteld onderhoud en meer kunnen aan bod komen. Hoe meer, hoe beter. Het wordt dan vast een prachtige periode waarin wij gezamenlijk onze schouders zetten onder deze vereniging, VTV Blijdorp (een echt blij dorp ;-)

Dus wij hopen dat veel leden komen en meepraten (in kleine groepen, zodat iedereen aan bod kan komen). Kom zaterdag 2 november om 15.00 uur (meld je wel even aan via mail bij Birgit zodat wij weten hoeveel stoelen wij moeten klaarzetten).

Na deze Ronde Tafel maken wij een samenvatting die wij delen in de ALV van 9 november.