Dank voor al jullie stemmen!
Hier is de uitslag:

De opkomst was geweldig vanmiddag! Heel veel dank daarvoor. 19 leden hadden zich via machtiging laten vertegenwoordigen, zodat wij in totaal 105 (van de 170) stemmen in de zaal hadden. Dat is een hele goede opkomst en wij zijn heel blij dat er zoveel leden de moeite hebben genomen om te (komen) stemmen. Wij ervaren het ook als een waardering voor de inspanning van de afgelopen periode. Dus nogmaals heel veel dank!
De uitslag

Voorstel 1: Geef je het bestuur mandaat om de nieuwe huurovereenkomst per 1-1-2024 te ondertekenen namens de vereniging?
103 voor / 2 nee / 0 blanco

Voorstel 2: Ga je akkoord met de wijziging van de Statuten?
104 voor / 1 tegen / 0 blanco

Voorstel 3: Ga je akkoord met de wijziging van het Huishoudelijk Reglmement?
101 voor / 3 tegen / 1 blanco

Voorstel 4: Ga je akkoord met de wijziging van het Tuinreglement?
99 voor / 4 tegen / 2 blanco

Voorstel 5. Ga je akkoord met het opzeggen van het lidmaatschap bij de AVVN?
101 voor / 4 tegen / 0 blanco

Voorstel 6: Ga je akkoord met de toevoeging aan het Huishoudelijk Reglement dat aansprakelijkheid voor schade en boetes bij de Gebruiker/het lid legt? Zie voor goede toelichting de ALV-stukken.
101 voor / 2 tegen / 2 blanco

In alle gevallen is met meer dan 2/3 meerderheid ingestemd met de voorstellen, waardoor deze alle zes zijn aangenomen.

Wij roepen degenen die ‘nee’ gestemd hebben, hun bezwaar kenbaar te maken ofwel per mail voor 3 juli ofwel in het spreekuur van 6 juli, zodat wij mogelijk hun bezwaren kunnen meenemen bij het inspreken op 3 juli of het gesprek met de gemeente op 8 juli dat wij hebben met vier andere besturen van volkstuinverenigingen.

Veel dank aan Landa, Tim en Arjan die de stemmen geteld hebben.

Hoe gaat het nu verder?

Op 3 juli is er een vergadering bij de gemeente en zal het Platform mogelijk nog eenmaal proberen spreektijd te krijgen en nogmaals bezwaren op tafel te leggen. Wij denken overigens wel dat de politiek inmiddels minder geïnteresseerd is in volkstuinen – dat hoofdstuk is geweest, wij hebben al onze mogelijkheden benut.

Op 8 juli heeft het bestuur van VTV Blijdorp samen met nog 4 andere besturen van omliggende volkstuinverenigingen een gesprek met Vastgoed. De ambtenaren maken een rondje langs alle volkstuinverenigingen om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

VTV Blijdorp heeft namens het Platform aan de onderhandelingstafel gezeten bij de gemeente en is natuurlijk helemaal op de hoogte. Maar 8 juli geeft ons de gelegenheid de ‘beschaafdheid’ namens het Platform af te leggen en gewoon als enigszins ontevreden bestuursleden te melden wat volgens ons nog anders moet. Wij hopen dat de gemeente veel van dat soort signalen krijgt en wellicht hier en daar nog wat milder wordt (denk aan zoiets simpels als drie gasflessen i.p.v. twee, wat voor hen niets betekent, maar voor ons het leven een stuk makkeljker maakt).

Na 3 juli en de ronde die Vastgoed langs de verenigingen maakt, en na de formele beëindiging van het onderhuurcontract met de SViN, ligt de weg open voor het ondertekenen van de huurovereenkomst. Wij denken dat dit ergens in het najaar zal gebeuren.
De gewijzigde Statuten gaan ook pas in op het moment dat de notaris die heeft vastgelegd en dat moment hangt samen met de ondertekening van de huurovereenkomst. Wij houden jullie daarvan op de hoogte.

Het gewijzigde Huishoudelijk Reglement en Tuinreglement gaan in per vandaag. Wij zullen de nieuwe versie komende week op de website zetten.

Alle bepalingen in de huurovereenkomst, de bijlagen en de reglementen gelden voor alle leden. Met ondertekening verklaren wij allemaal dat wij ons aan de overeenkomst houden. Ook als je niet hebt kunnen komen stemmen.
Wij danken jullie allemaal heel hartelijk voor jullie betrokkenheid en voor het stemmen. Wij hebben voldoende stemmen ontvangen om zeker te weten dat wij de meerderheid van de leden vertegenwoordigen als wij gaan ondertekenen en de reglementen wijzigen.

Vriendelijke groet,
Bestuur VTV Blijdorp