Gluren bij de voormalige kapel en begraafplaats in Schiedam West.
Kruiden in tijden dat de volkstuin te ver is en Peru toch ineens dichtbij.
Kruidenhonger had ik laatst.
Naar onze volkstuin gaan zat er toen niet in, maar wel wetende dat er van alles gaande was op mijn tuintje. Er was nog veel te oogsten en de eerste kruiden te plukken.
Gelukkig is er bij mij om de hoek een oude begraafplaats en met een prachtig kapelletje uit 1853.
Een oase van rust en honden zijn niet welkom.
Op het terrein hebben buren een kruidentuin aangelegd, iedereen mag oogsten.
Naast de gebruikelijke kruiden stond er ook huacatay. Deze had ik eerder geplukt in de herfst, maar wist er nog niks van. Deze keer waren de blaadjes nog te klein om te oogsten.
Een reden om een Peruaans kookboek te mogen kopen, want daar komt het kruid vandaan. En heel gebruikelijk daar, familie van het Afrikaantje.
Ik hoop dat dit kruid lekker smaakt, dan ga ik snel wat zaden meenemen voor mijn eigen tuintje. En zal daarna het recept en zaden delen. Het eerste recept die ik ga proberen: groene chili huacatay saus,
Maar met mijn oogst van dragon, salie, Chinese bieslook, citroenkruid, en oh ook vlierbloesem was het een fijn gluren bij de buren.
Inge Hoefnagel, tuin 99