Bamberger Hörnchen

Een aardappeltopper uit het Zuid-Duitse Beieren, die ooit rond 1850 via Frankrijk binnenkwam en sindsdien op smaak en opbrengst is doorgekweekt. De langwerpige vorm is herkenbaar bij soorten als La Ratte en kenmerkt de wasachtige, vastkokende saladeaardappel.

Recept

Kartoffelsalad

Ingrediënten voor 4 personen

-800 g bamberger hornchen
-1 grote ui (fijn gesnipperd)
-6 el hete vleesbouillon
-zout en vers gemalen peper
-5 el witte wijnazijn
-4 el mayonaise
-100 g volle yoghurt

Voorbereiding

-in een pan met een zeef water aan de kook brengen en de gespoelde aardappelen erin leggen en afgedekt gaar stomen in circa 40 min
-de aardappels even laten uitdampen, maar nog in dunne plakjes schillen, niet schillen.
-de uisnippers bij de aardappels voegen

 

Bereidingswijze

-de bouillon met zout, peper en azijn mengen en over de aardappels verdelen
-laat circa 15 min intrekken
-meng mayonaise en yoghurt goed en door de salade mengen
-laat min 30 min intrekken

Bronnen: Vreeken en Smulweb