Al een tijdje kweek ik eetbare biologische bloemen op mijn moestuintje. Eerder schreef ik al over de vlierbloesem, daslookbloem en klein hoefblad. Fijne recepten (en terug te vinden op onze website).

Kleine moeite om te zaaien deze eetbare bloemen en mooi op een salade en naast je quiche bijvoorbeeld. In de winkel kost een bakje met 10 eetbare bloemen 5 euro, dat kunnen we zelf toch wel!

De eetbare bloem is meer dat alleen een kunstwerkje om te presenteren, de smaak is ook  vaak geweldig. Een tijdje geleden kocht ik een Franstalig boekje over eetbare bloemen. Met een woordenboek in mijn hand ging ik aan de slag. Ik maakte gevulde eitjes en een sausje met de eetbare bloem in de hoofdrol.

Niet moeilijk en zo lekker van smaak

Gevuld eitje met goudsbloem en begonia

1 gekookt eitje,

½ lepel Griekse yoghurt

1/3 sjalot, heel fijn gesneden

Scheutje room

Blaadjes van de goudsbloem

Peper zout

Voor het serveren, een mooi bloemetje erop, ik koos voor de begonia.

 

Eitje halveren en eigeel mengen met de andere ingrediënten. Vulling in het eitje, bloemetje erop en ga genieten.

 

Sausje met afrikaantje en viool

Eetlepel yoghurt

Mosterd naar smaak

Scheutje room

Peper en zout

Bloemblaadjes van een afrikaantje

Voor het serveren heb ik voor een viooltje gekozen.

Alles mengen, bloemetje erop, klaar!

 

Voor beide recepten geld: even in de koelkast om de smaken in te laten werken.

Door: Inge Hoefnagel