John van tuin 138 liet op Facebook weten dat hij een overschot kweeperen had. Nu, daar kon ik wel wat mee!

Ingrediënten

Voor het deeg:

250 g volkoren bloem

1 el droge gist

½ tl zout

15 g honing

25 ml olijfolie

125 ml lauw water

 

De vulling:

kweepeer (ca. 450 g)

2 el honing

2 tl paprikapoeder

½ tl kardemompoeder

½ tl chilipoeder

snufje gemalen kruidnagel

1 sjalotje

2 teentjes knoflook

stuk verse gember van 1 cm

2 handen walnoten

1 mozzarella

olijfolie

 

Bereiding

Voor het deeg:
Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed hier een soepel deeg van. Laat het afgedekt ongeveer een uur rusten, kneed nog een keer door en rol het uit tot je de bodem van een ovenvaste schaal of bakvorm van 24 cm ermee kunt bedekken.

Voor het beleg:
Snijd de kweepeer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kweepeer in plakken van ½ cm. Hak de sjalot, knoflook en gember fijn, hak de walnoten grof.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur, bak de kweepeer in porties lichtbruin, haal uit de pan.
Voeg indien nodig wat olie toe en fruit hierin de sjalot, gember, knoflook, paprika, kardemom, chilipoeder en kruidnagel op laag vuur. Voeg na 5 minuten de honing en een kop water toe en doe de kweepeer terug in de pan. Laat het geheel koken tot het vocht verdampt is, verdeel het dan op het uitgerolde deeg.
Strooi de walnoten erover, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de taart. Bak de taart 15 tot 20 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).

Recept gevonden op: katrinsfavorieterecepten.blogspot.com/2014/10/hartige-taart-met-kweeperen.html

Door Inge Hoefnagel