Een heerlijk recept voor pittige pompoensoep door Ellen van tuin 144, de pompoen haal je uiteraard uit je eigen tuin, de andere zaken kun je bij de toko of lokale supermarkt kopen.
De benodigdheden:
- 1 pompoen
- 2 sjalotjes
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook olie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 groentenbouillontablet
- 1 klein rood pepertje
- 1 kruidnagel
- 1 klein blikje kokosmelk
- laurierblaadje
- verse koriander
- peper en zout
Maak de pompoen schoon en snijd hem in blokken van ca 4 cm. Snipper de sjalotjes, pers de knoflook uit en snijdt het pepertje fijn.
Fruit de sjalotjes in een flinke scheut olie, fruit na enkele minuten de knoflook, het pepertje en de kruiden mee. Blijf goed roeren en voeg een scheutje water toe als de boel dreigt aan te branden. Bak als laatste de gesneden paprika en pompoenblokjes mee. Na enkele minuten voeg je zoveel water toe dat alle groenten net onder water staan. Breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en laat het nog even doorwarmen (niet meer koken). Breng indien nodig nog op smaak met peper en zout. Serveer de soep met wat verse koriander en smullen maar.