Het kan nog net, de rabarber oogsten. Tot 24 juni mag er geplukt worden, daarna heeft de plant rust nodig om in het voorjaar weer te groeien. Hier een snel en makkelijk recept
10 min. Bereiden
20 min. Oventijd
400 g rabarber (schoongemaakt)
200 g vijgen-sinaasappelsap (of een ander soort)
100 g krokante muesli noten
2 el zonnebloempitten
2 el goijbessen
50 g ongezouten pecannoten
20 g boter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Meng de rabarber met de jam in een steelpan en verwarm 5 min. op hoog vuur. Roer niet te veel. Schep in de ingevette ovenschaal.
Meng de muesli met de zonnebloempitten, goijbessen en pecannoten en verdeel over de rabarber. Verdeel de boter er in kleine blokjes over. Bak ca. 20 min. in de oven.
Lekker met crème fraiche, Griekse yoghurt, magere kwark of vanille-ijs.