Breng eens wat kleur op tafel in de winter. Dit recept is niet alleen erg lekker en makkelijk te maken, maar bevat ook veel gezonde ingrediënten die je een boost geven in de winter. Peterselie bevat oa vitamine K, B11, C en provitamine A. Daarnaast is het ook rijk aan de mineralen foliumzuur, kalium en ijzer. Peterselie bevat etherische oliën waaronder apiol, wat ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Peterselie is dus een echte weerstandsbooster en goed voor hart en vaten en sterke botten! Knolselderij bevat veel vezels. Goed voor je darmen. Bovendien is knolselderij rijk aan vitamine C, foliumzuur en kalium. Ook weer een booster voor je lichaam in de winter.

Het recept is eenvoudig klaar te maken en ziet er ook nog eens kleurig uit.

Benodigdheden

1 knolselderij
300 gram volkoren penne of andere pasta naar smaak
125 ml plantaardige kookroom. Bijv: haverroom of sojaroom
4 gegrilde paprika’s (eventueel uit een pot, maar zelf maken is veel lekkerder)
15 – 20 gram verse peterselie fijngesneden
3 – 5 eetlepels pijnboompitten
Himalaya zout (of zeezout) naar eigen smaak
Scheutje olijfolie

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd in stukjes van 2 x 2 cm
Kook de helft van de knolselderij in 20 minuten gaar in een pannetje met een klein laagje water met zout
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de rest van de knolselderij blokjes in 15 minuten goudbruin
Kook intussen de penne in een pan ruim water met wat zout en een scheutje olijfolie
Giet de gekookte knolselderij af, maar bewaar wat kookvocht
Pureer de gekookte knolselderij met de plantaardige kookroom tot een romige saus
Voeg wat kookvocht toe als de saus te dik is
Breng op smaak met zout en peper en voeg bij de gekookte pasta
Roer de knolselderij, gegrilde paprika, en helft van de peterselie door de pasta
Serveer op borden en garneer met de rest van de peterselie en de pijnboompitten

Tip: Vervang de volkoren pasta door bijvoorbeeld linzenpasta voor een volledig veganistische maaltijd.

Tekst: Aliye van Pijkeren
Foto: Aliye van Pijkeren