De komende jaren worden de waterputten vervangen.
Dit is veel werk, 170 tuinen. Tel maar op:
- Bestellen onderdelen en organiseren ploegen: ca. 30 uur inventariseren, spullen ophalen, mailen met elkaar voor afspraak
- Assembleren 170 putten = ca. 170 uur
- Per keer 2 of 3 putten vervangen, dus bij 170 putten ca. 70 keer komen en voorbereiden, opruimen en leden informeren = ca. 90 uur
- 170 putten loskoppelen en nieuwe monteren (dus NIET graven) = ca. 170 uur
Dit is natuurlijk maar een schatting, maar minder zal het zeker niet zijn. Het is dus veel werk!
Dus je begrijpt dat wij dan van de leden vragen om zelf de waterput uit te graven.
In de komende periode wordt voorrang gegeven aan waterputten waarmee al problemen gemeld zijn. Functionerende waterputten worden nog niet meteen vervangen. Die komen in een later stadium aan de beurt. En wij vervangen altijd eerst de spoedgevallen waarbij een tuin geen water meer heeft.
Het is heel verstandig om bij je tuinhuis een afsluiter aan te leggen. Daarmee kun je altijd je water afsluiten bij het tuinhuis, loop je geen risico bij lekke waterleidingen in je huis dat er water verspild wordt. En in geval van een kapotte waterput die niet meer dicht kan, kun je toch veilig de winter door omdat je bij je tuinhuis kunt afsluiten. Dus regel dat zo snel mogelijk. Een afsluiter laat je zo dicht mogelijk bij de grond aanleggen. Hieronder een foto van een afsluiter.
Wij hebben voor de vervanging een procedure waaraan wij vasthouden. Wij kunnen helaas geen rekening houden met ieders agenda, dus als je niet kunt in het onderstaande schema wordt jouw waterput die keer niet vervangen. Het is al genoeg gepuzzel voor de Technische commissie om data te vinden rond hun werkagenda.