Met twee tassen vol mierikswortel uit de tuin, de laatste bietjes en de prijswinnende appels van Hennie maakte ik het volgende gerecht.
De inspiratie hiervoor vond ik op gezondu.nl.
Ingrediënten:
- Bietenspread:
- 2 gekookte bietjes, van schil ontdaan, kleine blokjes
- Scheut olijfolie
- Dille, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 1 eetlepel creme fraiche
En verder:
- 3 stronken witlof, de blaadjes los
- 2 theelepels geraspte mierikswortel (kan ook uit n potje)
- 3 eetlepels crème fraiche
- 2 appels, in blokjes
- Citroensap
- 100 gram gorgonzola
- Peper zout,
- Olijfolie
- Pecannoten
- Bacilicumcress (of dille als jullie dit over hebben)
Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor de bietenspread in de blender zorg ervoor dat het geen puree wordt.
Meng de mierikswortel met de crème fraiche en peper en zout.
Meng de gesneden appel met wat citroensap.
Leg de witlofblaadjes op een bord en plaats in elk schuitje de bietenspread en mierikwortelroom.
Leg de appel in het midden en garneer het af met de verbrokkelde gorgonzola, pecannoten en broccoliecress. Doe er wat olijfolie.
Eet smakelijk